Львівська приватна миловарня Ambra. Медове бельді.

І хоч мій чоловік інколи каже, що я "фігнею страждаю", все ж блогерство - дуже пізнавальне хобі. Якби не блог, то я навряд чи би спробувала всю ту купу засобів, якими вже користувалась і ще буду. Є продукти, які в мене викликали захват, є ті, до яких я зберегла нейтралітет. І лише один мене ввів у "ступор". Це бельді для хамаму. Отак, жила я 28 років і знати не знала, що це мило для бані, точніше для хаммаму. Довелось залізти в Інтернет. І вуаля, я вже все знаю. Короткий екскурс: Хаммам - це баньки, ой, точніше лазні, які дуже поширені на Сході: у Марокко, Туреччині, Ірані, Азейбарджані та інших країнах. Ця назва пішла від арабського "хам" - спека. Потрібна температура створювалась завдяки парі, до речі, вона була доволі комфотною 35-55 градусів, що чудово для тих, хто не переносить надмірно високих температур. Східні жіночки любили відвідувати хаммам, парились і пліткували про те й про се. А щоб шкіра була шовковитою використовували бельді - традиційне марокканське мило. Наносили на розпарену шкіру, втирали масажними рухами, а тоді змивали теплою водою. Можна сказати, що бельді, один зі секретів розкішної шкіри східних жінок. Нині бельді люблять і слов'яни. Ми ж також любимо попаритись у лазні. А правдиве бельді вже давно варять не тільки мароканці, а й навіть львів'яни. Наприклад, Львівська приватна миловарня "Ambra", про медове бельді якої, я сьогодні і розкажу.



Бельді - це мило. Але по консистенції гелеподібне. Чи скоріше, желеподібне. У складі, окрім олійок, кориця та імбир, які й створюють скрабуючі часточки. Вона дуже ніжні, тому я маю сумнів, чи вони насправді щось там скрабують.



Пахне "Медове" бельді медом з корицею. Все логічно. А ще можна внюхати нотки апельсину, це не дивно, бо в складі також є апельсинова олійка.



Використовувати бельді радять двічі на тиждень. В гідробоксі я вмикаю гарячу воду і зачиняю дверцята, хоч би на 2 хвилини. Тааа...економія води шалена :), але так я роблю свій домашній хаммам. Коли кабіна прогрівається, залажу Я з баночкою бельді в руках. Наношу засіб на вологу і вже добре розпарену шкіру. І добряче втираю. Краще взяти масажну рукавичку або схожий девайс, але я таким ще поки не розжилась. Варто залишити бельді на шкірі ще на 5-10 хвилин, але мені не завжди вистачає терпіння так довго "кукати" в душі. Тому коли нема важливих справ, на кшталт поголити ноги, то бельді я змиваю майже одразу.


Якщо ви любите чисту шкіру до скрипу, бо бельді ваша історія. Я ж трохи довго звикала. Спершу навіть здавалось, що воно підсушує і стягує шкіру. Але насправді, це зовсім не так. Після витирання в мене нема жодного бажання якнайшвидше намазюкатись кремом.  Але кажуть, що після бельді- процедур шкіра дуже добре вбирає лосьйон чи молояко для тіла. Словом, я зачудована бельді, як засобом. Його можна й на обличчя пробувати наносити, але я не ризикнула. Ціна на "Медове" бельді від "Ambra" 78 грн на офіційному сайті ambra.in.ua, де можна й придбати мило і прочитати про нього більше.

А що ви знаєте по хаммам? І чи використовували бельді?

Share:

21 коментарі

  1. О! Дізналась про ще одну цікаву компанію, а бельді й справді незвичайний засіб) Дякую за огляд!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будь ласка)) Амбра справді класна фірма, в них класний цукровий скраб)

      Видалити
  2. Люблю бельди! Аромат меда и корицы - класс!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так він дуже ароматний))) Якраз під Різдво користуватись)

      Видалити
  3. Симпатично виглядає) таке собі варення) Я раніше багато чула про бельді, але сама ще не пробувала

    ВідповістиВидалити
  4. Злочин таке не спробувати) Дякую за огляд))))

    ВідповістиВидалити
  5. для мене це новинка, ніколи раніше не чула)
    https://twinklelittlstar.wordpress.com/2016/09/25/%D1%87%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D1%81%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%B9/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для мене також була новинка) Але виявляється, що це не так))) Спробуй))

      Видалити
  6. Какое аппетитное. Я в этом году попробовала бельди и прониклось. Я его воспринимаю скорее как маску для кожи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А мені от з маскою трохи набридає сидіти, а ось так просто вмитись, то дуже класно)

      Видалити
  7. В мене було лавандове бельді від цього бренду. Ну дууууже сподобалось)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, лавандове))) Запах, мабуть, розкішний) Треба спробувати)

      Видалити
  8. Була цього року в туреччині і там відвідувала хамам але про такий засіб не чула, обов'язково куплю і собі такий 😊

    ВідповістиВидалити
  9. Я обожнюю бельді - і для вмивання, й для миття тіла. Але спочатку я робила із ним велику помилку - користувалася щодня і навіть двічі на день. І от коли воно мені висушило шкіру, я нарешті зрозуміла, що так неможливо. Зараз користуюся час від часу - такий собі релакс на ніч :)
    А от цієї львівської марки я ще не пробувала, дуже хочу познайомитися!

    ВідповістиВидалити