Farmona. Hair Genic. Acai&Volume. Шампунь та бальзам-кондиціонер

Нещодавно я зрозуміла, що хочу жити в паралельній реальності: де волосся було б об'ємним і чистим хоч би два дні, шовковистим на дотик, розсипчастим, міцним, густим. Але маємо те, що маємо. І я знову в пошуках ідеальних засобів для волосся. Це мій біль. І про це сьогоднішній пост. 




Зізнаюсь, що мені нема чого сильно нарікати на волосся. За природою воно пряме, сушити його легко і без проблем, особливих вкладань і танців з бубном не потребує. Тільки от би об'ємчику побільше і густоти, і менше пухнастості та електризування в період шарфів та шапок. Хіба я так багато прошу? Ну от, а засоби нормальні знайти не можу. І як тільки здається, що знайшла за кілька миттів в них розчаровуюсь. Це стосується і засобів, які стали героями мого посту.


Це шампунь та бальзам від польського бренду Farmona. Марка дуже популярна своїми ароматними засобами для тіла. Але моя рука чогось потягнулась в бік засобів для волосся. Треба себе бити по руках іншого разу.


Отже про все по порядку. Розпочну з гарних новин. І шампунь, і бальзам помістились в зручні баночки з дозатором. Люблю такі формати, бо не треба нічого розкривати, відкручувати - натиснув і маєш "чистий спокій", як кажуть в нас на Галичині. Для одного миття волосся вище лопаток треба приблизно 5 доз шампуню і 3 дози бальзаму - не надто економно. З приємного - засоби гарно пахнуть, дуже насичено, я такі аромати називаю "кислуваті", але тут ця кислинка приємна.



По текстурі: шампунь - однорідний гель, ніжно-рожевого кольору; бальзам - однорідний рідкий крем білого кольору.

Перше знайомство з засобами було "плюс-мінус" приємними. Плюс - це те, що шампунь справді додавав об'єму волоссю, а бальзам його не обтяжував (власне, нині мені здається, що він взагалі нічого не робить); а з мінусів - шампунь вимиває волосся "до скрипу", а  я такого не люблю. А тепер про погане.


Так, зціпивши зуби я тестувала засоби приблизно три тижні. Не повірите, навіть звикла до скрипу. Волосся виглядало більш-менш пристойно, об'єм тримався півдня, (а буває більше?) мити голову однаково доводилось щодня. Втім гірше було попереду. З дня на день я стала зауважувати, що колір мого волосся стає тьмянішим. Зазвичай, я фарбуюсь раз на місяць, а тут вже за два тижні волосся аж проситься записатись в салон. Так я й з'ясувала, що шампунь ще й нещадно змиває колір. Словом, отака історія з шампунем.

Щодо бальзаму, то тут навіть нічого сказати. Бальзам, як бальзам. Нічого особливого. Дуже легкий, не жирний, волосся не обтяжує, але й розчісування не сильно полегшує. Хоч з цим в мене проблем ніколи не було.


А! І ще такий цікавий момент. Через "скрипучість" моє волосся після миття збивалось в кілька клубків, розплутати які було боляче навіть пальцями. Попри те, в процесі сушіння клубки розплутувались самі, а волосся ставало гладким і розчесувалось прекрасно. Якась чудасія.


Як підсумок скажу, не факт якщо ці засоби не підійшли мені, то не підійдуть і вам. Підбір шампуню це чи  одна з найідивідуальніших речей. Тож вибір робити вам, а моє діло попередити.

Але додам, що в лінійці є ще один засіб, який мені припав до душі, про нього розкажу згодом.
Детальніше про всю серію шукайте на сайті farmona.com.ua

Наразі я припинила пошуки ідеального шампуню. Домию всі розпочаті баночки. Ці два екземпляри віддам в добрі руки мамі. Але вже скоро я почну придивлятись до чогось новенького і справді дієвого. Що порадите?

Засоби надані для незалежного тестування компанією ПрАт Натурафарм


Share:

14 коментарі

  1. не пробувала нічого з марки. баночки симпатичні, але тьмяність - печалька

    ВідповістиВидалити
  2. Такого я не пробувала.
    Я з часом, як відростало моє волосся з ультракороткого, примусово привчила його до миття раз на два дні.
    Зараз моїм фаворитом є, як не дивно і як не несподівано для мене самої - Ейвон з кератином.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ого, Ейвоном давно не користувалась) Вже й забула чи любило моє волосся його)

      Видалити
  3. Улясю, як знайдеш ту паралельну реальність, бери мене з собою, я б навіть тільки на обєм і чистоту на два дні погодилась :) Моє волосся це теж для мене біль, але з одним аспектом дала раду, дуже подобається шампунь для густоти волосся Vichy Dercos Neogenic, навіть коли ходила фарбуватись, перукар сказав що якось в мене більше волосся стало :) Але з миттям щодня все так само.

    ВідповістиВидалити
  4. Цікаве вийшло тестування)
    Вперше чую про цю марку, а тепер точно не пробуватиму. Якщо тобі треба стільки шампуню, то мені доведеться всю банку за раз вилити і ще мало буде)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Але дуже раджу спробувати щось Фармонівське для тіла, воно реально дуже круте і пахнюче))))

      Видалити
  5. средства для волос от этого бренда я пока не пробовала, кажется.
    но заметила, что последние полгода подобрать подходящий уход для волос стало сложнее. что за дела...

    ВідповістиВидалити
  6. У меня було декілька інших засобів для волосся Фармона. всі просто ніякі. можливо, що це просто слабке місце виробника

    ВідповістиВидалити
  7. Оох, в мене був шампунь Альфапарф - здається, Італія, професійний, все як має бути, але від нього волосся за день сплутувалося в дреди. Я два рази помила і віддала мамі (в неї зовсім інший тип волосся), бо розчісування - то моя болюча тема(

    ВідповістиВидалити
  8. Спасибо за обзор! Я недавно тоже опубликовала отзыв на средства Фармоны. Но другой линейки. Если интересно, заходите )))) beauty4fem.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
  9. По сути средств для укладки масса, хорошо себя показывает крем для укладки тонких/нормальных волос (без сушки)с, просто поразительные свойства

    ВідповістиВидалити