Uriage. Bariesun creme. SPF 50+. Мій бар'єр від сонця.

Теплий морський бриз в обличчя, гарячий пісок і ракушки між пальцями, вода, як парне молоко надвечір і чайки, що кричать несамовито. Не бачити, не чути і не відчувати всього цього мені цьогоріч.  І не погойдатись на бурхливих хвилях Чорного моря. Хник-хник.

Та, зважаючи на мій "прекрасний" стан, ми з чоловіком вирішили відкласти поїздку на море. Бо летіти літаком в далечінь вперше вже з доволі великим пузом не варіант, а поки в Україні настане літо, то рак на горі свисне. Попри те, що море мені не світить, я таки вирішила обзавестись потужним сонцезахистом SPF 50+. Бо знаєте і в місті можна обгоріти, а потім від пігментних плям вже не відмиєшся. Крім того, і від вагітності шкіра часто показує вибрики, то ж я підготувалась заздалегідь. І вже з початку квітня активно намащую личко кремом зі сонцезахисним фактором.


За зброю обрала собі крем від французької марки Uriage Bariesun. До цього наша дружба з цією маркою якось складалась не дуже, але демократична ціна цього крему і знижки в Сімейній аптеці перемогли. Крім того, таким кремом користується мама, тож я мала нагоду разок його затестити перед покупкою.



Крем у звичайному пластиковому тюбику. Звісно, було б краще якби кришечка відкидалась, а не відкручувалась, але то вже мої причуди. По консистенції крем густуватий, бежевий на колір і дуже дивний на запах. Мазюкаючи мамин крем на пичку, я цього якось не помітила, а вже у своєму зауважила. Думаю, ну все підсунули мені зіпсований крем. Але ж ні, кінцевий термін збігає аж в 2019 році, а мамин крем, як виявилось, пахне точно так само. Важко описати цей аромат. Це й ароматом назвати важко. Але і до нього можна звикнути, та й на обличчі запах не відчувається.



Оскільки, кремчик бежевого кольору, моя мама певна, що він їй ще щось там і тонує. Скажу від себе, що нічого він не тонує. Хоча в серії є ще й такі самі сонцезахисники з тонуючим ефектом (а в нас з мамою звичайні креми). Але те, що шкіра виглядає дуже доглянута, то факт. Часто в російськомовних блогах зустрічаю словосполучення "холеная кожа", так от це про мою шкіру після цього крему.


Попри те, що крем по текстурі зовсім не легенький, то й на обличчя наноситься не так вже й легко. Я його наношу спершу на пальчики, а тоді масажними рухами розподіляю по обличчю. Від тепла шкіри він стає більш піддатливим до розмащування.  Та як не дивно на обличчі, принаймні на моїй шкірі, крем зовсім не жирний. От зовсім, повірте на слово. До всього крем не провокує жирності на обличчі впродовж дня. Геніально швидко вбирається і слугує неймовірною базою під макіяж. Зараз я ще користуюсь СС або тональним, на літо планую перейти на формат макіжу "консилер+пудра", але в будь-якому випадку крем чудово дружить в декоративкою.


Звісно, я б дуже хотіла, щоб цей маленький жовтенький тюбик пригодився мені на морі, але зважаючи на обставини, які мене не можуть не тішити, доведеться йому працювати у міських умовах львівського сонця. Хоч тої весни воно нас не дуже радувало своєю появою. Сподіваюсь, що хоч влітку його бачитимемо частіше. Тримаймо кулачки. А за цю не сонячну весну в мене не з'явилось жодної нової веснянки, то ж думаю, крем працює як належить. Принаймні хочеться в це вірити. А літо все розставить на свої місця.


А розкажіть якими кремами від сонця ви користуєтесь? Починаєте коли вже сонце активне чи користуєтесь весь рік сонцезахистом?



Share:

7 коментарі

  1. У мене на літо корейські засоби для захисту від сонця, а цілий рік бб крем з спф30. А от спф50 тільки на відпочинку викорстовую)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я раніше також тільки на відпочинок брала. Тепер хочу такого ж захисту і в місті) а на зиму також маю СС з SPF.

      Видалити
  2. Спасибо за обзор! Все-таки плотная текстура, как по мне, это минус данному крему. Мне встречались отличным спф 50 легкой текстуры. Обзоры есть у меня на блоге: beauty4fem.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я не скажу, що для мене це мінус. Звикаєш))) на обличчі він не жирний, а це головне)

      Видалити
  3. Навіть взимку юзаю спф50. Тільки азіатські. Аптечна косметика в цьому питанні програє їм.
    А чого ти вирішила, що тобі на море не можна? Цілком можна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На останньому місяці, я чомусь не ризикую вже летіти. А в Україні хтозна коли той морський сезон розпочнеться. Тому ми відклали поїздку хоча б до наступного року.

      Видалити
  4. О, а я зараз теж в пошуках спф-кремчику для личка! Вагалась між Vichy та laroche posay. Тепер і до Урьяж придивлюсь, дякую!
    А в холодну пору у мене були ВВ та СС з спф-захистом. Оскільки влітку теж хочу перейти на консилер+пудру, то захисний крем буде дуже потрібний.

    ВідповістиВидалити