Натуральне мило Цвіт папороті. Трояндове та з лавандою. Мої враження.

Привіт читачі та гості б'юті блогу! Сьогодні в мене для вас огляд чогось натурального, ароматного та приємного. Досі мені було дивно вживати такі слова на означення мила, бо митись милом для мене було чимось таким....ну не дуже модним. Але, Боже, як же ж помилялась. Тепер замість баночок та тюбиків на поличці в душі ароматні брусочки мила з неймовірний складом і чудовою якістю.

З молодим брендом натурального мила "Цвіт папороті" я вже вас знайомила. Про перші враження можна прочитати тут. А сьогодні розкажу про нові миделка, якими користуюсь зараз. Це мило "Дамаська троянда" та "Лаванда з глиною".



В попередньому пості я вже писала, що мені не дуже до душі ця картонна упаковочка, але сподіваюсь, що в планах виробників все ж її змінити.
На упаковці вся потрібна інформація про мило, призначення, склад тощо.
Вага у бруска приблизно 75 грамів - це доволі вагомий шматок у ваших руках. Попри те, мило зручно тримати в руках. А через кілька приймань душу, коли кути мила затруться, ним дуже зручно намилюватись. Я надаю перевагу, намилювати мило одразу на тіло.  Милиться мило також пристойно. Звісно, мильність краща, якщо користуватись губкою або рукавичкою.
В тілі мила простежуються прожилки різних кольорів, також різні крупинки трав. Це ще раз переконує, що мило справді зварене з натуральних природніх компонентів. До речі, в мене було вівсяне мило з "Цвіту папороті", то за кілька миттів проступив овес...я спершу не зовсім зрозуміла як користуватись цим милом надалі, але потім "прошарила фішку", що цими гостренькими зернятками можна робити чудовий масаж стегон.
Аромати в миделок не надто насичені. Ось цей жовтенький красень з трояндою, пахне нею дуже легко. А на тілі зовсім не відчувається. Я ж зловила себе на думці, що це може і на краще, інколи хочеться побути "на самоті" від різних ароматів.
А ось це голубенько-сірий брусок лавандового мила лише віддалено пахне лавандою. Не насичено і приємно. Я власне, не є велика шанувальниця саме цього запаху, тому тішусь, що аромат лаванди лише легенько "лоскоче" мої рецептори.
Після миття я відчуваю легку стягнутість шкіри, але це зовсім не неприємно. Після витирання всі відчуття зникають. Навіть коли забуваю використати лосьйон для тіла, шкіра почуває себе прекрасно.
До всього мило ще й економно використовується. Попередні бруски змилились за три тижні - по-моєму гарний результат. Враховуючи бюджетну ціну, "Цвіт папороті" можна накупити "сто штук". До речі, про це. Замовити мило зручно тут. Асортимент величезний, є мила навіть для веганів.

Share:

20 коментарі

  1. Дуже гарні мила :)
    Я також зараз стала фанатом різних милих брусочків :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вони чудові) мені і не віриться що я така зачудована милом)

      Видалити
  2. Мне очень нравятся кусковые мыла. Это тоже хочется попробовать.

    ВідповістиВидалити
  3. Чудовий пост! Я вже давно перейшла на тверде мило замість гелів для душу. А раніше взагалі таке мило не сприймала. Виробник для мене новий, цікаво буде познайомитися. Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Катю) Раджу спробувати) я також раніше не сприймала мило)) а тепер і до гелів для душу з мас-маркету повертатись не хочеться)

      Видалити
  4. Клас)) Обожнюю такі мила, а тут ще й ціни гарні!

    ВідповістиВидалити
  5. мыло очень красивое, они явно оба шикарно пахнут

    ВідповістиВидалити
  6. Очень люблю кусковое мыло. Эти мыльца классные!

    ВідповістиВидалити
  7. Я також нещодавно познайомилась із натуральним милом, яке варять в прикарпатському Косові і дуже задоволена! Рекомендую http://www.yaranaturals.com/. І упаковка у них миліша :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я ще до низ не добралась, але чула про таке) дякую за візит, Улька))

      Видалити
  8. Я обожнюю натуральне мило! завжди маю вдома 1-2 брусочки)

    ВідповістиВидалити
  9. Дуже вдячний за відгуки. Радий що працюємо не намарно. Щодо упаковки: міняти її виробник не збирається з кількох причин. Всі вони зумовлені екологічністю і специфікою продукту.
    - Упаковка зроблена з вторсировини (макулатурний картон), що по-перше, не підвищує попит на оригінальну целюлозну продукцію і рятує якщо не дерево, то гілочку точно (я усвідомлюю, що моє маленьке виробництво це навіть не крапля в морі, але з таких маленьких крапель складаються всі океани планети); по друге, допомагає раціонально використовувати відходи; по-третє, вона швидко руйнується в навколишньому середовищі, що знижує темпи накопичення сміття. Лакування упаковки чи ламінація безпідставно здорожчують продукт (ви розпакуєте мило, упаковку викинете і на якість мила це ніяк не вплине) та сповільнить темпи розпаду упаковки.
    - Натуральне мило не можна пакувати в поліетиленову упаковку: по-перше, з екологічних міркувань, які я вже навів вище, по-друге, мило протягом свого існування постійно втрачає вологу (тому свіже мило важить близько 100 гр., а під кінець терміну придатності виходимо на задекларовані 75-80 гр., а по-третє воно просто запліснявіє і швидше зіпсується.
    - дизайн упаковки розроблений так, щоб надати максимальну інформативність при мінімальному розході фарби, яка є водовідштовхуючою і сповільнює темпи розкладання упаковки
    - і, напевно, найголовніше - я дуже люблю білий колір, лаконічність і мінімалізм.
    Я усвідомлюю, що мої принципи уповільнюють темпи продажу, що мій продукт не є подарунковим, презентаційним. Але наші клієнти стають нашими друзями, ми отримуємо вдячні відгуки з різних областей України, повільно, але впевнено збільшуємо асортимент та об’єми виробництва, не забруднюємо навколишнє середовище, не отруюємо наших користувачів.
    Підсумок: Ми ніколи і за жодних обставин не будемо використовувати барвників, консервантів, пластифікаторів (жеби мило було в формі сердечка чи мішки Барні), використовувати целофан, лаки і пластик в оформленні упаковки, спиртів, гліцерину, спирту, парафіну і вазеліну.
    Це мої особисті принципи, і якщо я їх порушу, чи отримаю я задоволення від зароблених грошей? А кожен вибирає собі чим користуватися відповідно до власних смаків, переконань чи принципів. Добре, що маємо величезний вибір. Тільки у Львові працює більше десятка виробників косметики та засобів догляду.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар))) Ваше миделко чудове) і я власне так і подумала, що упаковка обумовлена економічністю і екологічністю. І в дечому ви маєте рацію, ми ж однаково її викидаємо, тому може і немає сенсу витрачатись.

      Видалити
    2. І ще один важливий момент, про який я забув написати, - гігієнічність. Тому упаковка не може бути з відкритою однією чи кількома сторонами. Також држстандарт чітко зазначає, що упаковка має бути з паперу. Тканина чи інші матеріали не допускаються.

      Видалити