Встигнути все. Макіяж за п'ять хвилин. Експрес-метод для тих, хто в декреті.

Я належу до тієї категорії дівчат, які навіть в магазин по черешні не виходять без макіяжу. Не поспішайте кидати в мене тапки, бо йдеться про легеньке маскування нерівностей на обличчі, туші на віях і хоч би блиску чи гієнічної помади на устах, а не про "повний бойовий".  Я схильна до думки, що дівчина має виглядати гарно за будь-якої нагоди, то ж якщо мені для повноти щастя  і образу треба консилер та туш і бронзер з помадкою, то чому б і ні. Можу собі дозволити. 

Але сидячи в декреті я почала кумекати, чи вистачить мені часу на мейк, коли треба буде вибігати з малятком на прогулянку, а попри те, встигнути зробити ще купу речей. Та й після недоспаних ночей, а вони певно такими і будуть, вже явно не до макіяжу і наведення марафету.
Але...
"Хіба я не знайду 5 хвилин на мейк?", - переконала себе я. І почала тренувати руку. З кожним днем мій щоденний ритуал ставав все оперативнішим, а кількість засобів звелась до мінімуму. Тож як результат всього 7 засобів і на все про все 5, а то й менше, хвилин. І можна сміливо йти...кому в магазин, кому з дитиною гуляти, а кому на бал.



Отже, все готове до нанесення макіяжу. Личко вмите і накремоване сонцезахистом. А всі косметичні засоби, які пригодяться, розкладені на видноті і під рукою.


Щоб макіяж справді займав мінімум часу треба щоб всі засоби швидко "метикували". Погоджуєтесь?

Наприклад, тональний просто МУСИТЬ легко розтушовуватись. Тому підшукайте засіб, який не потребуватиме танців з бубном. Я такий вже знайшла. Це мій улюблений СС від  Lumeme. Я вже збилась з кількості людей, котрим сказала, що він РОЗКІШНИЙ.


В загальному на розтушовування СС в мене йде від 30 сек до 1 хв. Я вичавлюю дозу засобу на зовнішню частину долоні, тицяю в неї пензлик від Real Techniques і наношу на обличчя. Мушу зауважити, що файний пензлик, то також пів зробленої роботи, тому подбайте і про нього.


На черзі консилер. Звісно, його можна не використовувати, що ще більше зекономить час, але я люблю щоб зона під очима була висвітлена. Крім того, з допомогою консилера можна злегенька замаскувати прищики, з якими не впорався СС крем.

Консилер також має гарно і швидко розтушовуватись, не забиватись в складки і не сушити шкіру під очима. Це важливо.


Ось така малютка від L.A. Girl (відтінок Ivory) чудово впоралась і з потемніннями під очима, і ще більше вирівняла тон обличчя. Люблю цей консилер і раджу спробувати, якщо ваші руки ще до нього не дістались. Розтушовується за "півсекунди" і не скочується. Тушую його, до речі, тим самим пензликом, хоч він і для тону. Купувала консилер у Львові в Lova Lova за 115 грн. Додам на розтушовування консилера півхвилини до загального часу.


Далі вступають в дію засоби для брів. В мене їх он скільки, і тіні є, і помадка, і віск. Але завжди, коли треба швидко намалювати брови я чомусь хапаю олівець від Parisa. Він коштує копійки на Галицькому базарі 25 грн, але працює навіть краще за тих, що коштують по сотні.


Наношу по лінії росту волосинок, дуже сильно не вдаюсь в моделювання і вимальовування форми, головне заповнити прогалини і добре-добре розтушувати. Якщо гарно постаратись, то на брови в мене йде до хвилини- півтори часу.

А ще краще сходити до бровиста і пофарбувати брівки. Тоді така опція, як малювати брови самій і витрачати час ще й на це відпаде сама собою.


Далі, бронзер або пудра для контуру. Без них теж можна прожити. Але навіщо?  Я люблю виділяти вилиці, тим паче контуруюча пудра від Inglot гарно і легко розтушовується. Відтінок 505 далі дуже природну сіринку, якраз те, що треба для створення тіні під вилицями.


Ну і куди ж без рум'ян? Освіжити обличчя, додати рум'янцю, особливо коли не спав півночі, то святе. Зараз часто рука тягнеться до цих коралових від Inglot у відтінку 21.

Щоб привести до тями вилиці і щічки йде ще до хвилини часу. З такими засобами краще не переборщувати, тому на пензлик набираю зовсім трішечки засобу і гарненько розтушовую. Рум'яна тільки на яблучка щік.


Ні кроку з хати і без туші. Сто років не мала "ейвонівської" туші, так от спокусилась на новинку та гарні відгуки. Силіконова щітка, кремова тестура, здавалось все як я люблю.


Але улюбленого ефекту "драми" нема. А щоб його досягти треба не один шар туші накласти та ще й повіко вимастити. Єдиний плюс - не осипається і легко змивається міцелярною водою. Півхвилини і готово.


Ну і завершальний штрих - помадка. В мене їх штук 20, але для денного мейку чудово підходить матовий олівець-помада від Golden Rose 13, за 50 грн. Ну і скільки там малювати ті губи - півхвилини- якщо виводити контур?

Блиск для губ, тим паче прозорий, ще більше зекономить дорогоцінний час.


Ну все, здається вклалась. Мейк готовий і як на мене, цілком заслуговує на життя. А ви як кажете?
Вже дописавши пост, зловила себе на думці, що і 7 засобів, то наче й багатенько. Інколи для звичайного денного мейку можна обійтись пудрою, тушшю та рум'янами і блиском на губи. Але я не любителька пудри і без консилера не уявляю свого макіяжу, крім того, а як то не підкреслити вилиці? Ну таке. А вибирати вам)))

До речі, скільки часу ви затрачаєте на наведення ладу на личку вранці?

Share:

9 коментарі

  1. Для мене макіяж це задоволення, тому з ним не поспішаю. Хоча, думаю за хвилин 10 встигну зробити все що треба)
    Ось ця туш від Ейвон, то моя найбільша любов, зараз маю іншу і дуже потерпаю ��

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А в мене туш якось посередні емоції викликає. Просто нормальна туш) Головне, що не осипається))

      Видалити
  2. Я витрачаю на макіяж до 30 хв. Люблю довго малювати очі) Але якщо нема часу, то і в 10 вкладаюсь) А ось таку нюдову версію часто роблю влітку

    ВідповістиВидалити
  3. Такий свіжий образ! Дякую, що поділилась експрес-макіяжем))
    Я витрачаю хвилин 10, іноді вазюкаюсь з бровами довго.. Треба, певно, до бровиста все ж таки завітати) Треба таки спробувати той СС-крем ☺

    ВідповістиВидалити
  4. Для мене експрес - то пудра, туш і помадка :)

    ВідповістиВидалити
  5. От точно можу сказати, що в декреті з малям часу на макіяж завжди вистачить! Тут головне, щоб не було ліньки, бо мамусі на майданчиках завжди переконують, що ой, нащо воно треба, ми й так гарні. Але ні. Варто бути кращою версією себе)
    В мене макіяж так само займає 5-7 хвилин, але я більше уваги приділяю очам - вимальовую стрілочку (ну хоч якусь підводочку), наношу туш та іноді тіні (рідко й частіше за все це моно-версія). А от обличчю дістається ліше пудра, іноді консилер, на це я час не витрачаю. Наносила макіяж навіть у часи найстрашнішого токсикозу, бо ж треба було бути хоч трошечки схожою на людину))

    ВідповістиВидалити