Про 40 найважливіших тижнів мого життя. Вагітність, пологи і нову роль.

Кажуть, можна вічно дивитись на те, як тече вода і горить вогонь? Жартуєте? Це ж набридає. А ось чим по-справжньому можна насолоджуватись ВІЧНО - тим, як солодко спить твоя новонароджена дитина. Як супиться, усміхається, сопить, хропить, регоче, скрегоче і видає ще до десятка дивних звуків увісні. І кожен той звук, кожна гримаска, міміка така тобі рідна і кохана, що ти боїшся зробити зайвий рух, щоб не зрушити ту ідилію. 

Не знаю чи цікаво буде вам читати такий пост, але все ж вирішила його написати, аби залишити не тільки у власній голові спогади про ті чудові 9 місяців і ніч без сну в очікуванні моєї донечки. Тож далі коротко про те, як протікала моя вагітність, як минули пологи, і ще покажу більше животатих світлин і не тільки. Гортайте.





Вагітність. Як усе почалось.

Ми чекали на малечу довгих 4 роки. Спершу просто чекали, потім шукали причину чому не виходить: лікарі, таблетки і т.д. Згодом я "забила" на все і, як то кажуть, "відпустила" і тоді все й сталось.


Про те, що в нас буде маленька я дізналась в грудні. Ми саме повернулись з Карпат, де були і алкоголь, катання на санях і сауна (я б берегла себе, якби знала)... в животі щось кольнуло...і я вирішила "на дурняк" зробити тест. І отетеріла. Нарешті.



Далі був дзвінок до чоловіка. Мовляв, приїжджай скоріше, маю серйозну розмову. Та з моєї інтонації він і так все зрозумів. Вже й не пригадаю чи плакала тоді чи сміялась, але що була страшенно щаслива то точно, хоча і страху трохи було...ну стандартно...перед невідомим. Я ще та боягузка.



Далі про мій "цікавий" стан дізнались, як не дивно, не мої батьки чи друзі, а колеги по роботі. Я одразу попередила: "Шукайте заміну, бо на повну силу я працювати більше не зможу, не буду і не хочу". Хоча, якби знала, що моя вагітність протікатиме так легко, то гарувала б на повну.



А животик ріс. Десь на 18 тижні ми дізнались, що чекаємо на дівчинку. Хоча я всіма фібрами душі передчувала хлопчика. А тут ще й знайомі і рідня в один голос...живіт гострий, дуже гарно виглядаєш, токсикозу нема...точно пацан. Я аж двічі перепитувала лікаря на УЗД чи точно там доця. Точно. В цьому я вже остаточно переконаюсь 15 серпня.


Я дуже любила свій пузатий період життя. Це такий благодатний час...спиш досхочу, їси все, що хочеш, пилинки з тебе здувають, місце в транспорті завжди є...краса. Я, чесно, насолоджувалась своєю вагітністю....і якщо щось...то могла б і ще з кілька місяців доцю в животику поносити. Але ж ми не слони.



Косметика під час вагітності ( бо це ж б'юті блог, все-таки).

Як тільки я суттєво округлилась, то задумалась про появу розтяжок. Мати живіт, посмугований стріями, якось не надто надихало, хоча це, здається, останнє про що я думала під час вагітності. Подруги в один голос говорили: "Масти всім чим можеш, поки не пізно". Я й мастила. Але враховуючи мою лінь до застосування засобів для тіла, то я більше халявила, аніж користувалась тою спецкосметикою. Добре, хоч на засоби для вагітних я не витратила ні копійки, бо одну олійку мені прислали на огляд, іншу (точніше, цілу серію засобів) спрезентувала колега.


Якщо коротко, то олійка для профілактики стрій від Фармацевтичної компанії "Ельфа" доволі непоганий засіб, щоправда запах має трохи дивний. Спершу він мені навіть подобався, але коли почала чути його всюди: і на рушниках, і на одязі, то переглянула своє ставлення до аромату. Хоча він, ну серйозно, не надто противний.

Олійкою радять маститись на вологе тіло після купелю...і висихати чи витиратись рушником. Я ж пристосувала засіб інакше. Після душу масажувала животик і бедра, а інколи і все тіло, а потім змивала водою. Так і запах нейтралізувався і я не була масна, як бодібілдер. Цю баночку я закінчила десь за два місяці до пологів. Я просто чергувала її з іншими засобами, про які писатиму нижче. А так, якщо користуватись нею регулярно і щоденно, то об'єму цілком вистачить на два-три місяці.


Серія засобів для майбутніх мам від Natura House Cucciolo mamy також дуже достойні. Скажу, що олійкою я вимащувалась наніч (вона дуже ароматна і приємна). Коли було надто спекотно, то я тішила шкіру животика молочком для тіла, бо він таки легший, хоча й зволожує гарно. Для ніг, але певно разів зо п'ять, використовувала флюїд від набряків. Він має легкий охолоджуючий ефект, але ось чи справді профілактує набряки не скажу, бо від цієї напасті в останньому триместрі мене рятували зовсім не креми, а нирковий чай.

Щодо декоративки під час вагітності, то я не гребувала жодним зі засобів які мала. Хоча зізнаюсь, що таки стала більше звертати увагу на склад косметики і відверту "бяку" вже не купувала.


В резутаті обійшлося без розтяжок на животі, але ось груди не врятувала. Хоч ще маю надію, що ці фіолетові полоски зійдуть. А зійдуть?

І додам, що хоч я набрала за вагітність 15 кг майже одразу їх і скинула (хвала грудному вигодовуванню і довгим прогулянкам пішки). Нині я комфортно почуваю себе в своїх 53 кг і вважаю, що моя фігура вигляда набаато привабливіше і жіночніше аніж до вагітності.


Пологи. Як це було. 

Чесно, я дуже боялась пологів. Чого саме? Та всього. Навіть хвилювалась, що можу пропустити перейми (хоча це дууууже важко). Що найцікавіше, в кожної все це починається по-різному і як би ти не готувалась і скільки б літератури не перечитала, хтозна як воно відбуватиметься в тебе.


13 серпня я відчула слабкі болі внизу живота і в попереку. Але того дня я ще встигла збігати в Форум за подарунком для чоловіка, приготувати і схом'ячити піцу і гарненько прогулятись. В ніч на 14 серпня я вже не спала з 5 ранку. Болі посилювались і ставали періодичнішими, але все ж не такими частими, як треба. Оскільки в нас і так був запланований візит в пологовий, туди ми й вирушили вранці, правда вже з торбами. Додому мене вже не відпустили. З такими-сякими переймами я пробула в лікарні до вечора, а вже в 21 год. відчула, що прийшов час кликати чергового лікаря, бо біль стає все нестерпнішим.


Лікар оглянула, усміхнулась, пожартувала, - Чого ж нам породіллям не спиться вночі?, - і пішла дзвонити до мого доктора. Так, вже за годину ми з чоловіком опинились в родовій палаті з фітболом, шведською стінкою і програмкою для рахування перейм на телефоні.

Не вдаватимусь в деталі, але самі пологи в мене минули дуже непогано. Все було природньо (правда, був нюанс, що акушерка вже майже поставила мені окситоцин для стимуляції, але я, на диво, була при здоровому глузді і вчасно її спинила). І все це не так страшно, як видавалось спершу, а за кілька днів і взагалі все забулось (хвала післяродовій амнезії).


І ось вже півтора місяця в нас є маленька Сашенька. Щокаста дівчинка зі своїм характером, неймовірно милою усмішкою, найгарнішими в світі довгими косами і чорними очками. І мені досі не віриться, що вона МОЯ.



З іменем для доці ми тягнули до останнього, а обране нами Олександра, прийшло десь за кілька днів до пологів. І чесно, я зараз не уявляю іншого імені для цієї красуньки.



Нині Олександра забирає весь мій вільний час, то ж улюблену справу - б'юті писанину, довелось відкласти. Чого лише вартий цей пост, який я по реченню писала майже три тижні. Але сподіваюсь ви пробачите мою довгу відсутність тут. Але я сумую, чесно-чесно, і обіцяю повернутись вже зовсім скоро.





Tags:

Share:

34 коментарі

  1. Вітаю з поповненням і бажаю щасливої долі маленькій красуні :)

    ВідповістиВидалити
  2. Ульяночка поздравляю вас с таким чудом💖счастья и здоровья и терпения 😉

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаю! Ви прекрасні!))
    Дякую за розповідь. Фото просто чудесні :)

    ВідповістиВидалити
  4. Мама - це щастя :) навіть хай і будуть недоспані ночі :)
    п.с. Стриї не пройдуть зовсім. Люби себе разом із ними.

    ВідповістиВидалити
  5. Здоров'я малечі, мамі побільше гуляти і усміхатися. Дуже гарні фотографії.

    ВідповістиВидалити
  6. Ще раз вітаю! А про "розтяжки" додам, що якщо в тебе це закладенно, то нічого не допоможе. В мене виявилась тонка ніжна шкіра((( про що я ніколи й не здогадувалась...якщо читала мій блог про роди, то розумієш про, що я. І от я веледою зазюкалась день і ніч кожного дня весь живіт...груди чомусь ні. І що ти думаєш? Навколо пупка пішли розтяжки, хоч живіт був і не великий, а груди нічим не мастила і розтяжок взагалі немає ніодної, хоч груди стали з 70С десь 70E. Тепер доведеться робити лазерне шліфування на живуті, щоб хоч якось то все згладити і максимально зрівняти.

    ВідповістиВидалити
  7. Поздравляю, рождение ребенка - это безмерное счастье и чудо!
    Спасибо за то, что снова вернула меня в те дни, хотя я до сих пор наслаждаюсь каждой минутой, проведенной с дочей. Она моя жизнь!
    Берегите друг друга!

    ВідповістиВидалити
  8. Боже, який же приємний та чудовий пост! Ще раз вітаю тебе, це така радість, яка ніколи, нізащо не забудеться! Я читала й згадувала, як чекала на Таню... і думаю, як тепер чекаю на хлопця, і як це все знову буде))
    Цікаво, що ти передчувала хлопчика, а насправді виявилася дівчинка. Я от одразу з тестів знала, хто там - і воно підтверджувалося. А живіт - то таке, він буває різним)
    Фіолетові полоси на грудях, на жаль, зовсім не зійдуть, але будуть суттєво блідніші, вже за кілька місяців буде краще. І коли грудне вигодовування закінчиться, груди будуть менші, тож і розтяжки будуть не такі виражені, але зовсім не щезнуть.

    ВідповістиВидалити
  9. nice blog and most amazing matter you have some of great informative article on your blog to know or learn something. on my work im always focus to learn something new and its another blog i got.Thanks to share,keep up your good work and waiting for your next Article! Visit us to get Download Free Your Best Software. Magix Vegas Pro 16 Portable Free Download

    ВідповістиВидалити
  10. I really enjoyed reading this blog. I really like and appreciate your work. Keep up the good work. Advanced Thermal Solutions

    ВідповістиВидалити
  11. It's nice to know that this topic is being also covered on this web site so cheers for taking the time to discuss this!I commend your hard work on this and thank you for this information. Thanks again and Have A Good DaY

    ВідповістиВидалити
  12. Delveinsight team would like to thank you for the efforts. Amazing blog you have shared. I read it and get knowledge deeply. I learn so much new thing from here. If you are search Medical Market Research Firms so you can visit now.

    ВідповістиВидалити
  13. You have performed a great job on this article. It’s very precise and highly qualitative. You have even managed to make it readable and easy to read. You have some real writing talent. Thank you so much.

    Visit my website: 
    easytricks | gimmick tricks | self working tricks |esp experiments | magic decks

    ВідповістиВидалити
  14. Excellent post. I was always checking this blog, and I’m impressed! Extremely useful info specially the last part, I care for such information a lot. I was exploring this particular info for a long time. Thanks to this blog my exploration has ended.

    Visit:  Swans  - Artist - prints

    ВідповістиВидалити
  15. Buy Bitcoin and other digital currencies instantly online with Xcoins.com - Serving over 150,000 satisfied customers globally. Receive your Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Dash, Monero, Zcash, and Bitcoin Cash within 15 minutes of payment approval or your next transaction is Fee FREE. Visa, Mastercard, Credit cards, debit cards are Accepted.

    Visit our website: 

    buy Bitcoin with a debit card
    buy cryptocurrency with a credit card
    buy Ethereum with a credit card
    buy Litecoin with a credit card

    ВідповістиВидалити
  16. Boudoir photography is certainly an interesting type of photography and it brings out sensuality in a woman. It may not be easy for a woman to become at ease as a subject, so some amount of preparation for both the photographer and subject would go a long way in making the session a successful one.
    Glowboudoir.ca runs a hobby site on digital photography. Visit his website for tips and tricks & Photography: 

    Visit our website: 
    Boudoir Photographer
    Boudoir Photography
    Boudoir Vancouver BC
    Boudoir photos Vancouver BC
    Boudoir Session Vancouver BC

    ВідповістиВидалити
  17. Tech X Audio Ltd are specialists in the design & build of voice alarm systems, public address, background music, pro-audio, audio-visual and communications systems. Also specialist in the maintenance and repair of existing systems.

    Visit our website for more:

    voice alarm systems
    pava systems
    public address systems

    ВідповістиВидалити
  18. We are not an insurance company but a product that provides credit to tenants for low monthly installments. If a landlord makes a claim, the landlord gets paid first while the tenant repay in installments 

    For more information visit our website: security deposit - free living - real estate tech
    fin tech

    ВідповістиВидалити
  19. We believe we have created the best free Round Timer in the market for any combat sport like boxing, kickboxing, Muay Thai, MMA, wrestling but also very usable for HIIT, Tabata and other time or round based sports. You can use the timer or create a custom workout yourself and the best thing: It is totally free to give our users the best experience. 

    visit our website: boxing timer

    ВідповістиВидалити
  20. Here at Cartguider website, we ensure that the reader gets accurate and detailed information about different products that they may be interested in by providing a wide range of information and models regarding that product hence making the job and selection easy.

    Visit our website:

    Who makes the best coffee in the world
    How to make different coffee drinks at home
    Which is more harmful tea or coffee
    Coffee bean types and flavors

    ВідповістиВидалити
  21. Our Surf Houses are located in Morocco. We have a surf camp in Anza and a new surf camp in Tamraght.
    Visit our website for more:

    surf guide
    surf packs
    Surf trip
    morocco travel 

    ВідповістиВидалити
  22. SGCCTV ChoiceCycle is the most preferred partner for Certis Cisco, Hikvision, Dahua CCTV System, AIPhone Video Intercom.
    We offer Genuine, Highest Quality & Cheapest Micro SD card Provider in South East Asia.

    Or visit our website: 


    singapore cctv camera
    cctv system singapore
    security camera singapore

    Most reliable IT Security Supplier in Singapore - SGCCTV com sg*
    Please Like & Share https://g.co/kgs/eSGxF3

    ВідповістиВидалити
  23. We are a one or two person cleaner
    dealing clean House, Office, Apartments having
    7+ year experience  with
    Affozdable prices and FREE estimates!


    Visit our website for more:


    NYC House Cleaning
    House Cleaning
    Home Clean
    Deep Cleaning

    ВідповістиВидалити
  24. Paykasa Card is the preferred payment gateway for online payments. Simply add the funds to your card and start spending on partner websites. Your order is processed fast and secure via the exchange rate. Your Paykasa information will be sent to you by e-mail and message. Within minutes after your purchase the funds are transferred ready for spending. You may reach us any moment of time we are available to handle your requests 24/7. All Your personal information is kept secure making Paykasa one of the most secure payment systems.

    Visit our website for more: 

    Paykasa
    Paykasa Kart
    Paykasa Al

    ВідповістиВидалити
  25. Here you can find complete calorie charts about healthy foods,Vegetables, drinks and more, visit our website for more.

    Calories
    Baileys Irish Cream calories
    Italian Aperol Spritz coctail recipe
     

    ВідповістиВидалити
  26. Super Nerve Power is an excellent remedy for Fibromyalgia and Fibromyalgia Syndrome. It gives pain relief, reduces fatigue and improves mental clarity. Super Nerve Power is a completely natural product and is also helpful in Chronic Fatigue Syndrome, Chronic Pain Syndrome, Sciatica and neuropathic pain. 

    Visit our website: 

    Fibromyalgia
    chronic pain
    fibromyalgia pain relief
    chronic fatigue

    ВідповістиВидалити
  27. New businesses or existing merchants save with PayKings. Find out today how much you can save on Merchant Account Solutions, Credit Card Processing, Payment Processing, and Payment Gateways.

    merchant account
    merchant accounts
    payment gateway
    credit card processing companies
    mobile merchant account
    credit card account

    ВідповістиВидалити
  28. hi, it is so well written and amazing post. I am pleased to visit here. Thanks to let us read such amazing content. Keep up the good work. Thank you . For amzazing stuff visit Pink Four

    ВідповістиВидалити
  29. Keep the electrics in your home running like clockwork. From electrical repairs for light switches and sockets to installing a new cooker, our local electricians are on call for a fast, reliable fix.

    Visit our website for more info:

    Electricians
    Emergency Electricians
    Local Electricians

    ВідповістиВидалити
  30. Thank you for sharing, and nice articles you have here buy weed online moreover the admin of this site has really worked hard for all this once more thanks for sharing your articles.

    ВідповістиВидалити