Чисті пензлики. Засоби, якими я очищаю гаджети для макіяжу.

Я вже, мабуть, зізнавалась, що інколи буваю страшенно лінива. Особливо, коли діло доходить до рутинних речей, як, наприклад, миття пензликів. Кажуть в ідеалі їх треба мити чи не щодня. Я сяка-така грішила і мила пензлики чи не раз на місяць (ууу, як я так могла). Втім, коли в моєму житті з'явились ці оранжеві кудлатики, їх хочеться підтримувати в чистоті ретельніше, особливо коли в голові бренькає, що віддала за них майже 600 грн.


Коротко про всіх героїв сьогоднішнього поста.

На цей набір пензликів від Real Techiques я поглядала давно. А в "чорну п'ятницю" в один клік, мрію перетворила в реальність, бо нема чого так довго думати. Вони такі, як я й уявляла: розкішні пухнастики, м'якенькі та ніжні. Я невимовно хочу ще якісь до колекції...і вже майже визначилась які.


Ось так пензлики виглядають замурзаними. Більшеньким та круглішим я припудрюю обличчя, меншим - розтушовую бронзер та рум'яна. Той, що більший та плаский часто випацьканий в тональному кремі, а той, що менший - в консилері.


Ще один мій помічник - спонж від того ж бренду. Чесно, раніше я терпіти не могла наносити тональний спонжем. Краще пальцями, правда? Але знайомство з цим жовторотиком просто перевернуло моє уявлення про такі гаджети для макіяжу. Він чудовий, і якщо ви ще досі сумніваєтесь чи хочете його, то я підкажу, - хочете і неабияк.


Ще один гаджет, без якого мої пухнастики точно купалися б рідше, це ось така силіконова щітка, яку нині можна купити у Watsons за півсотні гривень. ( Її я підглянула в блогера Каті catthekaty.blogspot.com )


Взагалі, вона призначена для обличчя, але погодьтесь, що щітка дуже схожа на коврик для чистки пензлів, то чому б її не використати не за призначенням? Вона гнучка, силіконові голочки ніжні і бережно очищуватимуть пензлики.


Ну і ще одна помічниця - пінка для вмивання від корейського бренду Tony Moly, яку я давним давно замовляла на сайті girlswillbegirls.com.ua. Це та сама вічна пінка, про яку я вже згадувала "стоп'ятсот раз".


Пінка і для обличчя дуже крута. Вмиває до скрипу, не сушить шкіру, дуже економна. Ну все в кращих традиціях корейських засобів. Але оскільки "скрип" на обличчі мені зараз без потреби, то я її дуже гарно пристосувала, як очищуючий засіб для пензлів.  З цим завданням пінка справляється чудово.



Отже, а тепер про головне, саму процедуру купання пезликів.

Мию їх під протічною водою. Наношу краплю пінки на пензлик і тру його об щітку. Тоді знову змиваю під водою. Мені вистачає один раз добре вспінити пензлик і змити і все, він вже чистюлька. Пензлики з тональними відмивати трошки важче, їм потрібна повторна процедура вспінювання.


Спонж я також мию пінкою. Наношу засобу розміром з фасолину на спонж і починаю його вспінювати. Щоб краще вибити бруд і тональний зі спонжа його треба стискати. Спонж я вимиваю довше, до трьох хвилин.



Після купання викладаю пензлі на рушничок, аби просохли. Або легенько впитую воду з пензликів рушником і ставлю в склянку. Щодо частоти миття, то навіть зважаючи на своє лінивство, спонж і  пензлі для тональних засобів мию щодня ввечері, щоб на ранок були чисті, а ось пензлики для сухих текстур - раз на три-чотири дні. Мені здається їм достатньо таких водних процедур. Ось і все.


До речі, згідно з опитуванням, яке я провела в Інста, найбільшою популярністю серед вмиваючих засобів для пензлів вважається господарське мило і шампунь.

А чим ви вмиваєте пензлики? І як регулярно?

Share:

24 коментарі

  1. Гарна щіточка для миття) Я собі теж щось таке хочу, але наразі просто гельчиком їх вмиваю)

    ВідповістиВидалити
  2. Гідрофільна олійка від Isana)))найкраще вимиває ніжний бюті-блендер і кісточки після нього м"ягенькі,не колючі)))

    ВідповістиВидалити
  3. Great products dear! :)
    New post on my blog: http://vesnamar.blogspot.rs/2016/12/pink.html

    ВідповістиВидалити
  4. Маю від Ріал Текнікс білячого хвостика :) правда, я його майже не використовую - ні до чого він мені поки не підходить :)
    Пінка з цієї серії у мене була, тільки чорнична :) дуже подобалась. І так, вона нескінченна :)
    А свої мию - я вже писала - дитячим шампунем :)
    Ідея з силіконовою щіточкою цікава :) дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нескінченна,не те слово))) Дитячий шампунь - гарна ідея))

      Видалити
  5. У мене теж пензлики від RT, і спонж від Саманти обожнюю))
    Мию звичайним дитячим милом, або використовую міцелярку, якщо сильно залепані)
    Хоча намагаюсь мити пензлі раз на тиждень, а от спонжик одразу ж після кожного використання.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Розділяю твою думку)))Інколи також милом мию, але частіше цією пінкою. А спонж як одразу не помити то потім його довго й нудно доводиться відтирати)

      Видалити
  6. Привіт) де ви купували пензлики? і, я так розумію, для тіней немає пензлика в цьому наборі(

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я пензлики замовляла на сайті Goddess. Але якщо ви у Львові, то вони є в Лова Лова майже за таку ж ціну. А пензлики для тіней в інших наборах є. Просто гляньте на сайті, там різні)

      Видалити
  7. Дякую за згадку, так приємно) Мити щодня пензлики і блендер - це неабиякий подвиг, я зараз тон наношу подушечкою з кушна і ледве примушую себе її вимивати одразу. Пензлі для тіней, пудри і контуру (якось не користуюсь зараз рум'янами) мию раз в тиждень, а от пензлик для підводки постійно протираю міцеляркою і мию рідше...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та будь ласка) Ой, подушечку з кушна мені взагалі найбільше ліньки мити00

      Видалити
  8. Дякую за чудову пораду щодо силіконової щітки, давно вже хотіла придбати щось подібне!

    ВідповістиВидалити
  9. Дуже цікавий, а для мене ще й актуальний пост) я саме у пошуку засобу для миття пензликів та спонжу! Обов'язково придивлюсь)

    ВідповістиВидалити
  10. На этот спонжик я уже давно "голодный слюни пускаю";) Наверно, скоро закажу его!
    Свои кисти мою или шампунем, или хозяйственным мылом. Про способ мытья мылом узнала совсем недавно. Вроде как нехорошо мыть кисточки всякими средствами для кожи и волос, так как они содержат ухаживающие компоненты, которые мешают качественному промыванию кистей. А вот хозяйственное мыло, если жаль денег на спец средства для мытья, самое оно! Я попробовала - и действительно хорошо отмывает:) Правда, я не мою им все кисти подряд, а лишь те, которые использую для нанесения жидких и кремовых текстур, или для масок.
    Кисти я после мытья слегка отжимаю и кладу на полотенечко на подоконник - говорят, что лучше не оставлять их сохнуть в вертикальном положении, лучше в горизонтальном (а еще лучше - вверх тормашками, но для этого нужен специальный гаджет).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спонж дійсно класний) Я не скажу, що ця пінка погано промиває пензлі. Але спробую ще й господарським милом для порівняння)

      Видалити
  11. Як я люблю тебе читати, така мова... смачна! Просто не знаю, яке ще слово знайти сюди :)
    Для мене кожного дня мити пензлі - це занадто, я не зможу просто себе вмовити на це) Раз на тиждень - ото добре, але я не кожного дня використовую одні й ті самі. Це про ті, якими я користуюся для сухих текстур. Після рідких засобів мию одразу, бо мені навіть бридко користуватися пензлем, який вже був у тональному та потім припав пилюкою.
    Використовую просто свій шампунь, або молочко для обличчя, що не підійшло)

    ВідповістиВидалити
  12. Отличный пост) Я свои рабочие кисти чищу очистителем(делаю сама), основное он убирает, но все равно потом промываю с моющим средством.Я приспособила для этого пенку от Isana (есть в Ватсонсе) Натуральные кисти стараюсь чересчур часто не стирать - им это не на пользу, особенно берегу японских козочек)))

    ВідповістиВидалити
  13. Отличный пост) Я свои рабочие кисти чищу очистителем(делаю сама), основное он убирает, но все равно потом промываю с моющим средством.Я приспособила для этого пенку от Isana (есть в Ватсонсе) Натуральные кисти стараюсь чересчур часто не стирать - им это не на пользу, особенно берегу японских козочек)))

    ВідповістиВидалити