Косметична звичка. П'ять корисних косметичних процедур за якими не забариться результат.

Є в мене один маленький грішок - часом я буваю дуже лінива. Це може стосуватись абсолютно всього до чого я берусь і, повірте, інколи навіть косметичних процедур. Взагалі дивно, що я вже майже два роки бавлюсь в б'юті-блогера, бо інколи через "не хочу" і "ой, як знову ліньки робити цю маску" доводиться тестувати косметику. Але... з часом деякі косметичні процедури перетворились з "ой, як ліньки" на "вау, я робитиму це тепер постійно".  А до всього, якщо ти бачиш та відчуваєш від процедури результат, то її і виконувати не так і обтяжливо, як виявляється. 

Сьогодні про кілька корисних косметичних звичок, які я виробила з часом і ГОЛОВНЕ, які приносять видимі результати.


Вкладу їх у такі собі "Косметичні заповіді":


1. Не забувай користуватись олійкою для кутикули.


На фото моєму манікюру 3 тижні і три дні. І якби не була записана планово через три тижні на чистку та покриття, то запросто б відходила з цим ліловим чудом щонайменше місяць.


Гель-гелем, бо він відростає і нема на те ради, а от тримати кутикулу у "формі" і при доброму здоров'ї мені допомагає олійка. Перевірено, вона значно продовжує життя манікюру.

 Як часто нею користуватись? Чим частіше тим краще. В мене це десь два-три рази на день. Щоб не забувати, (порада) ставте баночку з олійкою десь поблизу і на видноті.
З найнесподіваніших місць де я умудрялась зволожувати кутикулу: Служба Божа в церкві та львівська маршрутка.

2. Пам'ятай, що твої ступні потребують крему щовечора.


Намащувати кремом ступні мені завжди було мабуть найбільш ліньки. До всього, мої п'яточки навіть влітку в більш-менш нормальному стані, тому потреби в регулярному педикюрі в мене нема ( так, пемзою потерла раз на місяць, та й досить).

Але я недавно зауважила, що мої п'ятки стали сухі і виглядають, як в старої бабці (босоніжки і шльопанці таки даються про себе чути). І тут я згадала про креми і настанови майстра з педикюру Олі, що регулярне нанесення крему на ноги значно збільшує життя педикюру. Перевірила, що це чистісінька правда. Головне, справді не лінуватись, а користуватись кремом щовечора.

Для цього я оселила тюбик крему в тумбі біля ліжка і мазюкаю, мазюкаю, мазюкаю. А для повного щастя, інколи вдягаю спеціальні бабовняні шкарпетки...і на ранок ніжки, як в немовлятка. До речі, крем не обов'язково має бути спеціалізований. Наприклад, ось це молочко від Nivea дуже жирне і чудово зволожує ступні.

3. Тримай бальзам для губ під рукою.


Ану зізнавайтесь, є люди, яким ніколи не сохнуть губи? Чи яким зручно ходити з облущеними устами і віддирати кавалками помаду? Так і думала. Тож я про те, що бальзами для губ, то наші незамінні помічники в будь-яку пору. А помадки я тримаю майже в кожній сумці. Виробила звичку користуватись бальзамом і перед сном. На фото улюбленці від Carmex. Для моїх губ ще нічого кращого не придумали.

4. Бальзами, маски і олійки для волосся - наше все.


Чи потрібен бальзам для волосся? Чесно, я дуже дивуюсь коли мене таке питають, а ще більше дивуюсь, коли переконують, що бальзами, то фігня і вони нічим не допомагають. Допомагають, ще й як. Але треба знайти свій. Шукайте і знайдете. Ну що "скромнічати" блогери вам в поміч.

На верхньому фото кілька бальзамів, що зараз мешкають в моїй ванні. Не знаю, чи я б розчесалась взагалі, якби не нанесла бальзам після шампуню. І то в мене не проблемне волосся, ви ж знаєте.

З масками все складніше. Це інтенсивніший догляд і потребує більше часу на роботу. Інколи цього часу зовсім нема....або знову ж таки ліньки, але я стараюсь хоча б раз в тиждень балувати коси масками. Ось ця з алоє мені зараз дуже подобається. Волосся зволожене, але розсипчасте і не обтяжене.


І незмиваючий догляд потрібен, якщо у вас вибагливе волосся або ви часто сушите волосся феном. В мене на господарстві завжди є олійка для кінчиків і якась пшикавка на кшталт термозахисту.

Ну і ще одне. Варто взяти за звичку підстригати кінчики хоча б раз в два-три місяці, навіть якщо вам дорогий кожен сантиментр волосся. Перевірено, що воно росте швидше і здоровішим.

5. Хоча б двічі на тиждень не забувай про скраб та маску для обличчя.


Ех, ці засоби моя біль. Бо якщо змити макіяж ввечері для мене не проблема, а скоріше задоволення, то от присвятити 15 -20 хвилин часу масці, то вже "ну ніяк". Хоча останнім часом я все ж привчила себе і до таких процедур. Раз на тиждень я скрабую личко, використовуючи для цього убтан. Це такий порошок (перетерті квіти-трави), який треба розбавити з водою і перетворити в густу кашку. Ну і масочки, які я зараз тестую. Одна на вечір, інша на ранок. Про них згодом в окремому пості, але перші враження приємні. Щоправда, ця звичка в мене поки на стадії встановлення.

Скільки там кажуть треба часу, щоб виробити звичку? 21 день? Не знаю - не знаю. Може й більше, для декого й цілого життя замало. Подивимось чи з часом моя лінь не пееможе звички, що ве виробились. Бо вона така в мене...трохи сильна.

Ех...ну і залишилось привчити себе користуватись тоніком для обличчя (ну ніяк мені не хочеться тонізувати обличчя) і зволожувати тіло спецзасобами вранці і ввечері (змусити себе це робити я поки так і не змогла). Але все буде, головне прагнути.

А ви розповідайте про свої корисні косметичні звички? Які вони?

Share:

13 коментарі

  1. Как мне все это знакомо, очень многими косметическими привычками я обзавелась благодаря блогу. Но вот кутикулу забываю увлажнять, скоро ты поймёшь, что оставлять косметику на видных местах не стоит))))
    http://beyoutiful.com.ua/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ох, це точно) впринципі ще трохи часу є, але я вже поховала у верхні шухляди весь косметос) хіба олійка і креми кочують з тумби на тумбу)

      Видалити
  2. Хороші звички.
    Я на роботі тримають пляшечку з олійкою для кутикули.
    А от п'яточки набагто приємніше, коли чоловік змащує і робить масажик :)
    Я би ще додала крем для рук у кожному куточку - руки мають бути доглянутими.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О...так, я чогось крем для рук впустила з уваги...але погоджуюсь що це теж гарна звичка.

      Видалити
  3. В мене є аналогічні звички) от з п'ятками маю біду - лінуюсь їх мастити і шкіра в мене там взагалі як підошва(((
    Без тоніку вже нікуди, не взяла його у відпочинок і одразу зрозуміла що мені погано, шкіра сохне)
    А тіло зволожую гелем алое, від нього нема якоїсь липкості і шкіра стає ніжнішою)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ніяк не зберусь купити собі гель алоє, до речі. А треба. Дякую, що нагадала.

      Видалити
  4. Роблю все, крім п'яточкових процедур)))

    ВідповістиВидалити
  5. Для мене завжди дуже проблематично користуватись кремами для тіла. А про лікті і коліна точно не потрібно забувати, бо це такі ділянки, які з часом видають вік. Розумію, що ще рано думати, та все ж. Тому єдиним варіантом для мене було знайти кремчик, від аромату якогоя була в захваті і втулити його на дуже видне місце у ванній. Користування таки почастішало). Ще кондиціонери для волосся нехай, а от масками...я вже їх навіть не купую, бо чомусь ніколи не знаходжу на них часу. Але тут справді таке правило, якщо продукту не видно- його не існує) тому треба все висталяти так, щоб відразу впадало в око)) Дуже мені сподобався твій пост, Улянко!

    ВідповістиВидалити
  6. Кудись мій коментар дівся(( Могла з робочої сторінки написати. Продублюю))
    Мої корисні звички:
    - використовую паперові серветки замість рушника з мікробами
    - доглядаю за грудьми з 15-16 років, бо там шкіра дуже тендітна, без догляду ніяк
    - не використовую агресивні засоби для очищення шкіри обличчя
    Ненавиджу крем для ніг. Але використовую, бо сохне шкіра(( Усі інші твої звички теж маю)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О..серветки. а я думала шо я така одна)) я теж їх використовую замість рушника. Але то вже така давня звичка, що я про неї і писати не думала) а треба було)

      Видалити
  7. Полностью согласна)) Тоже выработала себе такие привычки)

    ВідповістиВидалити
  8. Хороші звички! Але я також лінуюся робити деякі речі.. наприклад маски чи олія для кутикули. Часом навіть просто забуваю про них) кремами для тіла, ніг, рук користуюся. А от тонік і штуки різні для обличчя не люблю. Особливо в літку, все пливе.. але дечим все ж користуюся, бо вік на місці не стоїть))

    ВідповістиВидалити